Föreläsningar i Gävle och Borlänge: En ny demokratisk socialism

23 Maj

Image

Pat Byrne är mångårig aktivist i den engelska arbetarrörelsen och har länge argumenterat för att vi behöver nya socialistiska visioner som varken är utopiska eller dogmatiska. Han är dessutom drivande i en nystartad kampanj för en socialistisk portalparagraf i Labourpartiet.

I nästa vecka besöker han Gävle och Borlänge för två föreläsningar om en ny socialistisk vision för arbetarrörelsen. Måndag 28/5 talar Pat på Folkets Hus i Gävle (Mandelblom-salen, ABF:s lokaler) kl 18:00, och dagen efter i Borlänge samma tid. I Borlänge sam-arrangeras föreläsningen av Tidskriftsföreningen Socialisten, Vänsterpartiet Borlänge och ABF. I Borlänge är mötesplatsen Vänsterhörnet, Vattugatan 5. Hela arbetarrörelsen och vänstern är välkomna på båda föreläsningarna, för givande föredrag och utvecklande diskussion.

En utbredd känsla har snabbt spridit sig över världen; det kan inte fortsätta som förut. En dramatisk förändring behövs. Fattigdom, krig, stress, hot mot klimatet, maktlöshet på jobbet, klassklyftorna och avsky inför korruptionen i toppen har lagts på hög och lett till ett
förakt för etablissemanget. Förtroendet för auktoriteter är lägre än på länge.

Vi behöver en vision av ett nytt samhälle, en vision som inte är baserad på modeller från det förflutna utan på verkligheten här och nu. Arbetarrörelsen måste ställa om från krampaktigt försvar och gå på offensiven. För att göra det behöver vi utveckla ett konkret socialistiskt alternativ.

Föreläsningen kommer att fokusera på konkreta idéer för en modern arbetarrörelse. Vi i Socialisten vill visa på att den demokratiska socialismen behövs här och nu.

Mer information:

http://borlange.vansterpartiet.se/2012/05/23/pat-byrne-behovet-av-en-ny-demokratisk-socialism/

Föreläsning i Borlänge: En ny demokratisk socialism (Facebook)

Föreläsning i Gävle: En ny demokratisk socialism (Facebook)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: