Årsmöte med Föreningen Socialisten

7 Feb

Föreningen Socialisten samlas varje vår till ett årsmöte där vi utöver det rent formella även samtalar och diskuterar våra politiska ställningstaganden och aktiviteter under året. I år hålls årsmötet helgen den 2-3 mars på vår redaktion i Stockholm. Socialisten är en förening som slåss för öppenhet i arbetarrörelsen och vi vill själva leva upp till detta. Därför är sympatisörer och nyfikna arbetarrörelseaktivister varmt välkomna att delta som gäster på årsmötet. Vårt årsmötet är ett utmärkt tillfälle att delta i debatten om vad en omställning till socialism innebär och hur arbetarrörelsen ska gå på offensiven igen.

Ämnen som kommer tas upp på årsmötet:

  • Lena Ericson-Höijer, socialdemokrat och förtroendevald i Kommunal, talar om klasskampens utveckling i Sverige nu när den kapitalistiska krisen på allvar börjar märkas här hemma.
  • Jonathan Clyne, redaktör för tidningen Socialisten, leder diskussionen om vårt socialistiska manifest med fokus på socialismens möjligheter i utvecklingsländerna – vilka möjligheter och hinder finns?
  • Erik Andersson, vänsterpartist och ledamot i Socialistens styrelse, inleder om världsutvecklingen. Vad händer i kampen runt om i världen? Finns det någon väg ut ur åtstramningarna i väst? Är vi på väg att se en förändring av den geopolitiska maktbalansen i världen? Har vi anledning att hoppas på en ny och jämlik värld?

Årsmötet äger rum på Södermalm i Stockholm, för långväga kamrater så finns möjlighet till övernattning hos kamrater. Annars rekommenderar vi Zinkensdams Vandrarhem som ligger på promenadavstånd ifrån vår lokal. Att delta kostar 100:- per dag och då ingår lunch och fika. Som gäst har du möjlighet att delta i diskussionerna men vid eventuella omröstningar (det händer inte så ofta!) så har enbart medlemmar rätt att rösta. Anmälningar kan göras till Martin Lööf på martin.loof@gmail.com eller 0737-040457. Kika gärna in och anmäl dig på Facebook-eventet också.

Varmt välkomna till Föreningen Socialistens årsmöte 2013!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: