Två bilder av förorten

12 Mar

Två bilder av förorten. Igår promenerade jag runt i området där jag bor. Vintern började knaka i fogarna och våren började tränga sig fram. Massvis med folk ute. Det kändes som en fullständig idyll som fyllde en med en känsla av harmoni. Massa föräldrar och lekande barn ute, gulliga djur att klappa, folk med olika bakgrunder huller om buller.

På vägen hem kollar jag på mobilen. En kilometer bort har två män sprungit in på en bingohall och tvingat till sig dagskassan under pistolhot. Stackars jävla pensionärer som tvingas utsättas för nåt sånt. Och bara någon vecka efter att några rövhål rånade en juvelerarbutik i samma centrum.

Det känns så skruvat att föreställa sig att väpnade män plötsligt dyker upp i centrumet som jag passerar varje dag. Blir så förbannad över vad de utsätter människor för och att de svärtar ner förorterna och de som bor här.

Det finns en massa problem här i trakterna och en massa saker på ett övergripande plan som göder problemen: bostadsbristen, de skenande bostadspriserna, bostadsrättsomvandlingarna, privatskole-boomen, det fria skolvalet, den nedmonterade arbetsmarknadspolitiken, den marknadsstyrda primärvården osv.

Men trots allt det finns det fortfarande många förorter som till vardags är jäkligt härliga att leva i. Om vi nu bara kunde upphäva all katastrofal politik baserad på nyliberala dogmer och få slippa samvetslösa svin som terroriserar sin omgivning…

Erik Andersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: