Om oss

Socialistiska Nätverket är en förening som verkar för ett socialistiskt samhälle i vår tid. Våra medlemmar är aktiva på många olika håll; en del i arbetarrörelsens etablerade partier, några i sitt fackförbund och en del i fristående nätverk och organisationer. Vi är en öppen förening som tillåter olika åsikter och tendenser men våra grundsatser hittas vår principförklaring och våra stadgar. En lite längre, djuplodande text finns även i vårt politiska manifest: Dags för en 2000-talets socialism!. Dessa dokument revideras vanligtvis vid vårt årsmöte och vi välkomnar synpunkter och kommentarer.

Vi har för närvarande aktiva lokalgrupper i Dalarna, Gävleborg och Stockholm samt enskilda medlemmar i bland annat Östersund och Umeå.

Styrelsen

Socialistiska Nätverket leds av en styrelse på sex personer, styrelsen väljs på årsmötet.

För verksamhetsåret 2015 består styrelsen av: Jonas Ryberg (samordnare, Gävleborg), Erik Andersson (Stockholm), Lena Ericson Höijer (Stockholm), Egil Karlow (Stockholm), Martin Lööf (Stockholm) och Rikard Rudolfsson (Dalarna).

Internationellt

Socialistiska Nätverket deltar i det internationella nätverket The Socialist Network (TSN) tillsammans med enskilda individer och organisationer från flera länder. De organisationer som utgör TSN tillsammans med Socialistiska Nätverket är Socialistiki Ekfrasi i Cypern och Revolutionary Struggle i Pakistan. Ett flertal individer är också anslutna till nätverket. Vi samarbetar även med den spanska organisationen Nuevo Claridad.

Kontaktuppgifter

E-post:  socialistiskanatverket@gmail.com

Stockholm: Martin Lööf; 0737-04 04 57, martin.loof@gmail.com

Dalarna: Henrik Wolgast; 0761-66 15 54, henrik_wolgast@hotmail.com

Gävleborg: Jonas Ryberg; 0706-45 63 57, jonas_ryberg@hotmail.com

Annonser

Ett svar to “Om oss”

  1. Britt Löfgren 28 november, 2011 den 19:53 #

    -Facklig majoritet i de gemensamt ägda företagens styrelser och löntagarstyre på arbetsplatserna, ska gälla enligt ovan.
    Hur tänker ni runt at en del företag kan hämta hem stora inkomster utan ansträngning, t ex Vattenfalls gamla vattenkraftverk, banker som kan höja avgifterna, bostadsföretag som kan höja hyrorna. Andra kan öka intäkterna via ökad exploatering. Hur tänker ni runt ansvarstagandet/solidariteten mellan företag med ”lättförtjänade inkomster ” och med mer svårintjänade pengar. Hur sker solidariteten mellan arbetare i Sverige och underbetalda i u-länder. I Sverige lever de flesta av oss gott på slaveri i andra delar av världen, billig mat, billiga kläder, billig elektronik etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: